Elva keskerakondlased tunnustasid Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare suurt tööd ja panust Eesti hüvanguks kuid uued ajad ja väljakutsed eeldavad uusi lähenemisi ja tegijaid. "Selleks, et vältida rahva võõrandumist poliitikast, iseäranis noorte seas, peame andma võimaluse meie väärilisele järelkasvule ennast tõestada ning enesekapseldumise asemel peame keskenduma ennekõike koostööle ja kodanikuühiskonna kaasamisele," sõnas osakonna esimees Peeter Laasik.

Elva osakonna juhatuse liikmete jaoks oli otsuse tegemisel oluline Jüri Ratase lubadus keskenduda erakonna esimehena senisest enam väljaspool pealinna asuvatele piirkondadele, et Keskerakond ei muutuks liiga Tallinna keskseks. Kõiki osakondi ja piirkondi peab kohtlema võrdsete partneritena.

Juhatuse liikmete kandidaatideks on - Arvo Sarapuu, Aadu Must, Kadri Simson, Mailis Reps, Helmut Hallemaa, Taavi Aas, Priit Toobal, Silver Kuusik.

"Selleks, et organisatsioonis valitseks demokraatia ja diskussioon, on tervitatav kui erakonna esimehe ja juhatuse liikmete kohale on palju kandidaate ning antud juhul soovitan teistel erakondadel võtta eeskuju Keskerakonnast. Eesti vajab rohkem valimisi, mitte hääletamisi. " sõnas lõpetuseks Keskerakonna Elva osakonna esimees Peeter Laasik.

Eesti Keskerakonna XIII kongress toimub 27. augustil Tallinnas Nokia kontserdimajas ning sinna on oodatud 1831 saadikut üle Eesti ehk iga kaheksas erakonna liige, asutajaliikmed ning sada noortekogulast.