"Kohtusime ühes kenas Pärnu kohvikus, kus jutt peagi poliitikale tüüris. Õige pea tegi parteikaaslane mulle ettepaneku asuda üllasse võitlusesse kurja Savisaare vastu. Samuti uuris ta mitmete Tallinna munitsipaalpoliitikute meelsust, kui peaks tulema hetk valida Savisaare poolt ja vastu," kirjutas Klandorf.

"Lõpetasin söögi, kehitasin õlgu ning jätsin intrigaani üksi intrigeerima. Muide, selleks ajaks ei olnud mingit kirikuraha skandaali veel toimunud. See lükkab ümber Laaneti paljuräägitud jutu, nagu oleks tema meelsust Savisaare suhtes muutnud just nimelt raha küsimine Vene Õigeusu kirikule."

Klandorf jätkab ajaloo hallide laikude täitmist: "Pärast seda juhtumit polnud vandenõust pikka aega midagi kuulda. Alles vahetult pärast viimaseid kohalikke valimisi, võtsid erakonnavälised jõud ette massiivse rünnaku Keskerakonna linnavolikogu saadikute vastu. Noori volikogulasi püüti rahaga ära osta ning mahitada neid võtma vastu otsuseid, mis poleks olnud kasulikud ei Tallinnale ega Keskerakonnale. Usun, et päris puhtad polnud selles mängus ka erakonna siseopositsionäärid, kellest mitmed leidsid pärast Riigikogu valimisi tee Tallinna volikokku. Mitmelt poolt oli kuulda, et nad valmistasid Tallinnas ette võimupööret. Mingil põhjusel jäi see plaan siiski esialgu soiku. Võimalik, et plaaniti esmalt haarata võim Keskerakonna kongressil ja hiljem koos liitlastega Tallinnas. Võit erakonna kongressil oleks Tallinna võimupöörde legitimeerinud."

Täismahus avaldame Klandorfi arvamusloo laupäeval.