"Politsei politiseerumise ilmingud Eestis kui Euroopa Liidu liikmesriigis teevad muret. Tallinna TV mittelubamine kapo pressikonverentsile, kuigi sellel telekanalil on ringhäälinguluba, tunnustab ühest küljest, et Tallinna TV vaadatavus ning ühiskonnakriitika on järjest tõsiseltvõetavamad. Aga teisest küljest hoiatab, et meie kaitsepolitsei kardab, nagu saaks teda poliitiliselt kõigutada," teatas Karilaid.

Kapo direktori Arnold Sinisalu keelamiskaasusel on Karilaiu sõnul pretsedent - kunagi püüdis Tallinna TV-d blokeerida Taavi Rõivas, kes kukkus läbi. Möödunudaastasel kapo pressikonverentsil oli ka Tallinna TV kohal. "Tänavu enam mitte. Mis on juhtunud kapoga? Mida on äkki hakanud kartma Arnold Sinisalu? Kas ta üldse kujutleb, millise signaali tema käitumine saadab maailmale?"

"Kaitsepolitseiamet teeb suure vea, kui alahindab valijaid ning üritab Eesti ajakirjandusele teha "keelatud sõnade nimestikku" Kremli ja "lubatud sõnade nimestikku" Washingtoni poliitilistest narratiividest. Põhjendamatuks jääb hinnang, et Vene Föderatsioon on ohtlikum äärmusmoslemite esiletõusust. Kapo ei saa ennast avalikkuse huvi eest varjata nagu Eesti peaimaam," teatas Karilaid.

"Kui valitsuspoliitikud tahavad nii väga kõneleda demokraatiast ning avatusest, siis ei tohi valitsuse allasutus ühiskonda meelevaldselt suukorvistada. Olukorras, kus meie kodanikel on sadu meediakanaleid, ei tohiks neid alahinnata ja proovida oma poliitilisi mõttemustreid kodanikele jõuga peale suruda. Demokraatlikule ühiskonnale omaselt peab ka kapo olema kriitikale avatud," leidis Karilaid.