"Minu tööpäev sisaldab palju erinevaid asjatoimetusi, ja toolil taguotsa laiaksistumine nende hulka ei kuulu. Mul on kindlad ülesanded, mida päevas vaja teha, ning kella väga ei vaadata, sest nii mõnigi kord kestab linna külaliste vastuvõtt hiliste õhtutundideni. Pärast seda võibolla vaja veel järgmiseks päevaks mõni tekst kirjutada - töö, mis õnnestub ehk lõpetada vahest kella kolmeks öösel," kirjutas Kalbina.

"Mu ülesannete hulka kuulub ka monitooringute koostamine kõigest, mis puudutab linnavalitsuse tegemisi ning vastukajade jälgimist anonüümsust eelistavatelt linnakodanikelt. Paratamatult on selle info kogumiseks vaja külastada kommentaariume. Võib-olla tõesti on sealne keskkond n-ö mahlane, aga on samas ka piisavalt demokraatlik ja pingevaba, sest teinegi kord tõstab häält mõni linnakodanik, kes avalikult oleks häbelikult vait. Ehk leiab ta niiviisi tähelepanu, mida oodatagi ei oska, sest kodanikku kuulatakse ja vahest talle isegi vastatakse," jätkas Kalbina oma töö kirjeldust.

"Jah, vastan tõesti juhtudel, kui arutelu on mõistlik ja probleem vajab selgitust. Linnaametnikuna on mul nii mõnestki teemast selgem ettekujutus kui kuulujutu ja klatši tasemel lahmijatel," kirjutas Kalbina. Samas teatas Kalbina, et mingeid kolmetunniseid kommenteerimisvalveid, millest kirjutas Eesti Ekspress, ei ole.

Oma nime all kommenteerimise vältimist selgitas ta sellega, et anonüümne keskkond on halastamatu. "Minulgi on sõbrad, vanemad, tuttavad ja eraelu, mida ma pole nõus ohverdama," vastas Kalbina.

Kalbina imestas puhkenud skandaali üle, sest ta ei saanud aru, kuidas saab linnakodaniku küsimusele vastamine olla maksumaksja raha raiskamine?