Näiteks küsiti kohe alguses, kas Edgar Savisaare uurimise kõrvalt jätkub prokuratuuril ja kapol jõudu ka Tallinna Sadama korruptsiooni uurimiseks? Riigi peaprokurör Lavly Perling kinnitas, et jätkub küll.

Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde uuris, et kui Tallinna Sadamas võeti altkäemaksu mitu miljonit, aga Edgar Savisaare puhul on nelja episoodi kogusuuruseks paarsada tuhat eurot, siis kas need suurusjärgud on võrreldavad?

Kapo peadirektor Arnold Sinisalu vastas, et see on umbes samasugune küsimus, nagu kas see inimene on parem, kes lõi inimese surnuks ühe noahoobi, mitte kümnega.

Savisaare juhtumist kõneledes räägivad nii keskerakondlased kui nende kontrolli all olev meedia nagu kokkulepitult hoopis Tallinna Sadama korruptsioonijuhtumist. Juba Keskerakonna esimene pressiteatena saadetud kommentaar teatas, et juhtumi ajastus viitab sellele, et püütakse summutada mastaapset korruptsiooniskandaali Tallinna Sadamas, millega on seotud võimuerakonnad.

Tallinna Sadama skandaali summutamise katsest rääkis ka mitu lugu ajalehe Pealinn veebilehel, lisaks väljendati veendumust, et kohtusse sellega ei minda, sest prokuratuuril variseb enne süüdistuse esitamist asi lihtsalt kokku. Riigiprokuratuuri esimest pressiteadet ega ühtegi teist põhjalikumat materjali Savisaarele esitatud kahtlustuse kohta Pealinna lehele ei pandud.

Savisaare korruptsioonisüüdistuse kajastus Pealinna venekeelses sõsarlehes Stolitsa on väga napp. Esimene seda puudutav lugu ilmus alles viis tundi peale riigiprokuratuuri eestikeelset teadet Savisaarele esitatud kahtlustusest ja selles teatasid Kadri Simson ja Enn Eesmaa, et kahtlustus Savisaare vastu variseb kokku enne kohtusse minekut.

Tallinna TV täna kell kuus eetris olnud kümneminutiline uudistesaade pühendas lõviosa oma tähelepanu hoopis Tallinna Sadama korruptsiooni uurimise erikomisjoni loomisele riigikogus.

Ajaleht Kesknädal piirdus samuti vaid Keskerakonna ametliku seisukoha edastamisega ja teatas, et linnapea kohuseid täidab Merike Martinson.

Sama kirjutas Facebookis ka Savisaare kodus Hundisilma talus läbiotsimise juures viibiv Siret Kotka. "Kevadel loodeti, et saadakse Edgar Savisaarest lahti. Aga ei saadud! Loodeti, et Edgar Savisaar ei naase poliitikasse. Aga ta naasis! Antud juhtumi ajastus viitab väga selgelt asjaolule, et püütakse summutada mastaapset korruptsiooniskandaali Tallinna Sadamas, millega on seotud võimuerakonnad (Reformierakond, IRL ja sotsiaaldemokraadid). Ja niiviisi otsustatigi juba kuid kõige populaarsem erakond - Eesti Keskerakond Edgar Savisaarega eesotsas taaskord riiklikke jõustruktuure ära kasutades löögi alla suruda. See pole aga mitte midagi muud, kui järjekordne alatu rünnak Keskerakonna hävitamiseks ja Edgar Savisaare poliitiliseks likvideerimiseks!"

Keskerakondlane Oudekki Loone süüdistas aga Facebookis kapot poliitikasse sekkumises. "KAPO peaks lõpetama poliitikategemise ja keskenduma sellele, milleks ta on loodud: Eesti kaitsmisele terroristide, provokaatorite, ekstremistide eest. KAPO juriidiline võim on ohuks demokraatiale, nagu me tänastest uudistest näeme. Muidugi kukub see kahtlustus kokku,süüdistust ei esitata, aga selle asemel, et keskenduda reaalsele poliitikale, peab Edgar Savisaar hakkama jälle tõestama, et ta pole kaamel. Keegi kardab, et päriselt valitsus vahetub? Päriselt, poliitiliste võitluste koht on parlamendis ja valitsuses, ning ainult seal."