Abilinnapead tõdevad oma kirjas erakonnakaaslastele, et 20. märtsil külastasid kõik Tallinna abilinnapead linnapea Edgar Savisaart tema Hundisilma talus.

"Meid ajendas sinna minema olukord Keskerakonnas, ja siiras soov tuua läbirääkimiste laua taha erakonna eri pooled. Eelnevalt kohtusime erakonnakaaslaste Jüri Ratase, Kadri Simsoni, Mailis Repsi ja Kersti Sarapuuga. Pidasime aru ühise läbirääkimise laua taha istumise võimalikkusest. Sel hetkel tundus meile, et läbirääkimised on võimalikud, vaja on vaid head tahet, ja esimest sammu. Mõne tunniga töötati välja läbirääkimiste alguse pakett, mille heakskiitmine mõlemalt poolelt oleks olnud hea alus kodurahu saavutamiseks. Siinjuures peame aga kohe märkima, et viimaste päevade ajakirjanduses ilmunud spekulatsioonid meie ettepanekute osas on kontekstist välja rebitud ega vasta seega täielikult tõele. Paraku on alati kõige eksitavamad pooltõed ja poolvaled," kirjutavad abilinnapead.

"Meie pühapäevasel käigul Hundisilmale aga kompromissi ei sündinud. Sellele järgnesid hääletused erakonna juhatuses ja riigikogu Keskerakonna fraktsioonis. Tulemused peegeldavad olukorda erakonnas tervikuna," lisasid linnajuhid.

Siiski teatavad abilinnapead, et usuvad endiselt, et erakonnasiseste probleemide lahendus peitub erinevate poolte koostöötahtes ja kokkulepetes ning alustada tuleb üksteise süüdistamise ja „ära tegevate“ hääletamiste lõpetamisest.

"Saame aru olukorrast, mis võib erakonnas tekkida, kui kokkuleppeid ei saavutata. Vastasel juhul läheb Keskerakonnal raskeks võita kohalike omavalitsuste valimistel nii Tallinnas kui ka kogu riigis. Samuti ei ole meil mingeid väljavaateid moodustada valitsust 2019. aasta riigikogu valimistel," lisavad abilinnapead ja kutsuvad pooli üles mõistlikule koostööle ning kokkulepete saavutamisele võimalikult kiiresti.