„Ma olen muidugi mõelnud jah. Õudselt raske on praegu öelda tegelikult, kas ei või jaa, sest ühtepidi on Edgar Savisaar ikkagi meie häältemagnet, ja kui teda ei ole, siis tõenäoliselt me kaotame kohti parlamendis. Kas see toob meile paremad võimalused? Võib isegi tuua,“ nentis Olgo.

Olgo sõnul on Jõgeva piirkonnas alati arutatud, kuidas kongressil hääletatakse, ja ühtne seisukoht kujundatakse kindlasti lähiajal välja ka sel korral. „Ma arvan, et see on edaspidiste arutelude asi ja ma olen praegu kahevahel,“ sõnas ta.

„Eelmine kord, kui Kadri Simson Jüri Ratase ette lükkas, siis nad käisid ka meil ja nende juuresolekul arutasime ja siis me otsustasime ikkagi, et Edgar Savisaar peaks jätkama, aga eks praeguseks on situatsioon ka natuke muutunud,“ nentis Olgo. „Arutame uuesti.“

Kui erakonna esimees oleks keegi peale Edgar Savisaare, siis oleks see inimene suure tõenäosusega just kas Simson või Ratas. „Ma arvan, et keegi kolmas kindlasti mitte, nende kahe vahel sellisel juhul peaks valima,“ sõnas Olgo, kellele tuli üllatusena, et Edgar Savisaar oma kandideerimise teatega juba välja tuli.

Keskerakondlaste suust on kõlanud lause, et parim erakonna esimees oleks Ratas, parim peaministrikandidaat – juhul kui tekib koalitsioon, kus erakond mängib suuremat rolli – Simson ja parim järgmine president Savisaar, kuid Olgo sellise konstruktsiooniga ei nõustu. „Mina arvan, et see lause päris õige ei ole, sest see, kes on partei esimees, peaks ehk olema ikka ka peaministrikandidaat.“

Keskerakonna kongress toimub 29. novembril.