Delfi püüdis täna kommentaari küsimiseks ühendust võtta Eesti Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare, aseesimehe Kadri Simsoni ja peasekretäri Priit Toobaliga.

Telefonile ei vastanud ei Edgar Savisaare nõunik Moonika Batrakova ega Kadri Simson. Keskerakonna annetuste eest vastutava Priit Toobali telefon teatas pärast väikest vaikust, et see number ei vasta hetkel.

Sama edutu oli ühenduse võtmine Tallinn 2011 juhatuse liikmete keskerakondlaste Jaanus Mutli ja Evelyn Sepaga. Mutli telefon oli välja lülitatud ning riigikogulane Sepp jättis kõne vastu võtmata.

Kaitsepolitsei otsis eile läbi Keskerakonna kontori ja SA Tallinn 2011 ruumid, anonüümsust palunud keskerakondlase sõnul viis läbiotsimiseni kontrollannetus, mille tegi tegelikult kaitsepolitsei ise. Keskerakondlane rääkis, et annetus tehti kultuuripealinnale, kuid see jõudis Keskerakonna arvele.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai kinnitas Delfile, et nii Keskerakonna kui sihtasutuse Tallinn 2011 kontorid otsiti seoses kriminaalasjaga läbi. Mis paragrahvi järgi kriminaalasi algatatud on, ta uurimise huvides ei kommenteerinud.