Vassiljev tahtis peaministri ülesannetes olnud kaitseminister Mart Laarilt teada, mis saab liigselt tulumaksu maksnud pensionäride rahast ning kuidas kulgeb tuhandetele vanuritele ülekohtuselt makstud raha tagastamine. "Teie olete täna meie jaoks peaminister, ma küsingi: kuidas on see asi kulgenud, kuidas on kulgenud teavitus ja tagasimaksmine?"

"Paljud neist inimestest on vägagi sügavas vanuses ja nii mõnegi maine teekond võib lõppeda enne, kui õnnepäev käes, ja nad on ära kolinud sinna paremasse ilma, kus pole valu ega vaeva ega härra Ansipi poolt juhitavat valitsust," jätkas Vassiljev. "Aga jääbki see raha neil kätte saamata või jääb riigi kätte. On teil palun teada, mis kavatseb riik selle rahaga ette võtta? Isegi summad on mingil määral ju prognoositavad, sest teatud vanusegruppide suremus on ju teada."

Vassiljev tahtis Laarilt teada, et kui seda raha hakatakse jagama, siis milliste tunnetega tema kui valitsusliige selles protsessis osaleb.

"Selliste morbiidsete ennustustega ma siin kõnepuldis siiski kaasa minna ei tahaks," vastas Laar.

Laar ütles, et sotsiaalamet on saatnud kodudesse laiali pensionäridele täiesti konkreetsed nimelised teated, kuidas nad antud olukorras saaksid toimida.