Loone leiab, et naistepäev võiks Eestis olla riigipüha, väärtustamaks ja tähtsustamaks naiste rolli ühiskonnas.

Naistepäeva tähistamiseks jagab Loone homme hommikul Balti jaamas lilli tööle ja mujalegi tõttavatele naistele. "Omalt poolt teen algust sellega, et jagan homme hommikul enne kella kaheksat Balti jaamas kõigile tööle ja mujalegi tõttavatele naistele lilli, millega tänan neid tubliduse ja panuse eest meie ühiskonda," ütles Loone.

"Naised on meie igapäevased kangelased – needsamad, kes igal hommikul ärkavad enne teisi, sest hommikusöök tuleb valmis teha. Aitavad lastele riideid selga ja kiidavad abikaasa lipsu. Et seejärel olla töökohal särav ja naeratav, lahendada pingeid, olla kohusetundlik, pakkuda uusi ja hiilgavaid ideid, motiveerida kõiki," rääkis Loone.

"8. märts on naiste püha, mida tähistatakse, et keegi ei unustaks, kuidas väga paljud naised töötavad korraga kahel kohal, palgatööl ja kodus. Ning on selle juures nii säravad ja rõõmsad."

Oudekki Loone rõhutas, et peaksime ühiskonnana näitama, et ei aseta koduseinte koormust vaid naiste õlgadele. „Peame püüdlema võrdsema ühiskonna poole, kus mõistmist ja kohustuste jagamist on palju enam. Naistepäeva muutmine riiklikuks pühaks annaks meile kõigile mõtteaega, kuidas selleni jõuda."