"Minu jaoks on presidendivalimistega seonduv olukord väga kurb. Ma nõustun täiesti Kalle Laanetiga, kes ütleb, et tänane poliitiline reaalsus on selline, et absoluutselt vahet ei ole, mida Keskerakond presidendivalimistest arvab. Kas meil on väga silmapaistev kandidaat või ei ole üldse kandidaati. Valimistulemus on juba ilma meiega läbi rääkimata selge," ütles Viisitamm Delfile.

"Teisalt on mul väga kurb selle pärast, et ma tõesti arvan, et Eesti vajab järgmiseks viieks aastaks tunduvalt paremat presidenti, kui seda on olnud Toomas Hendrik Ilves," lisas Viisitamm.

Erakonna liikmete hulgast tõi Viisitamm isikliku sümpaatiana välja Siiri Oviiri, erakonnavälistest inimestest aga Mihkel Oviiri ja Allar Jõksi. IRList sümpatiseeris Viisitammele Peeter Tulviste.

"Ma ei liialda, kui ma ütlen, et Eestis on vähemalt sadu inimesi, kes suudaksid seda tööd paremini teha kui Toomas Hendrik Ilves, aga kahjuks on kokkulepped sellised, et me peame temaga leppima ka järgmised viis aastat," lõpetas Viisitamm.