Vastavalt Euroopa Parlamendi valimise seadusele on sellised sedelid kehtetud, kuna neil on ainult üks pitsati jäljend, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Palupera valla valimisjaoskonnas nr 2 üleloetud hääletamissedelite hulgas oli 137 ühe jaoskonnakomisjoni pitsati jäljendiga hääletamissedelit, mis peaks seaduse järgi olema kehtetud. Palupera valla valimiskomisjon lugeski need tuginedes Euroopa Parlamendi valimise seaduse paragrahv 57 lõige 8 punktile 1 kehtetuks, kuid Valga maakonna valimiskomisjon otsustas need seadusevastaselt kehtivaks tunnistada.

Valga maakonna valimiskomisjoni Keskerakonna hinnangul ebaseaduslikku otsust toetas ka vabariigi valimiskomisjon ning asus seega selgelt Euroopa Parlamendi valimise seadusega vastuolus olevale seisukohale.

Tallinna linna valimisjaoskonnas nr 79 üleloetud hääletamissedelite hulgas oli 48 ühe jaoskonnakomisjoni pitsati jäljendiga hääletamissedelit. Tallinna valimiskomisjon otsustas, et need ilma välimise pitsatijäljendita sedelid on suure tõenäosusega teistest valimisjaoskondadest saadetud ja kodus hääletamise läbiviimisel saadud hääled ning leidis, et need tuleks kehtivaks lugeda. Ka siinkohal nõustus Vabariigi Valimiskomisjon seadusevastase olukorraga ning asus teistkordselt Euroopa Parlamendi valimise seadusega vastuolus olevale seisukohale.

Urvaste valla valimisjaoskonnas nr 1 üleloetud hääletamissedelite hulgas oli 16 ühe jaoskonnakomisjoni pitsati jäljendiga hääletamissedelit. Jaoskonnakomisjon luges hääletamissedelid kehtivaks. Võru maakonna valimiskomisjon luges sedelid kõigepealt kehtivaks, kuid muutis seejärel oma otsust ja tunnistas antud sedelid kehtetuks. Vabariigi valimiskomisjon otsustas aga siinkohal sekkuda ja tühistas Võru maakonna otsuse ning leidis, et need sedelid tuleks seadusevastaselt kehtivaks lugeda. Selle otsusega asus vabariigi valimiskomisjon veelkord Euroopa Parlamendi valimise seadusega vastuolus olevale seisukohale.

Tulenevalt vabariigi valimiskomisjoni seadusevastastest otsustest, palub Keskerakond riigikohtul tühistada vabariigi valimiskomisjoni 13. juuni 2009.a. langetatud otsused, milledes vabariigi valimiskomisjon leidis, et Euroopa Parlamendi valimistel tuleb lugeda kehtivateks ka sellised hääletamissedelid, millel ei ole jaoskonnakomisjoni pitsati kaht jäljendit.

Euroopa Parlamendi valimise seaduse paragrahv 57 lõige 8 punkt 1 sätestab üheselt, et hääletamissedel, millel ei ole jaoskonnakomisjoni pitsati kaht jäljendit, tuleb tunnistada kehtetuks. Keskerakond ei saa nõustuda vabariigi valimiskomisjoni poolsete seaduse rikkumistega ning seetõttu riigikohtu poole pöörduski.