Keskerakonna toetus on võrreldes novembriga tõusnud kahe protsendipunkti võrra.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna BNS-i avaldatud erakondade populaarsusuuringut kommenteerides, et valijad näevad just Keskerakonda kui ainsat tõsiseltvõetavat alternatiivi reformierakondlikule valitsusele.

“Keskerakonna tugev seis näitab, et valijad peavad meid ainsaks tõsiseltvõetavaks alternatiiviks reformierakondlikule valitsusele,” ütles Savisaar, “Keskerakond on jätkuvalt peamine pretendent peaministri portfellile, sest lisaks konstruktiivsele kriitikale valitsuse tööle suudame pakkuda ka alternatiivseid lahendusi.”

Savisaar lisas, et toetuse kasv näitab ka novembri lõpus toimunud erakonna kongressi tulemuste heakskiitu Keskerakonna toetajate poolt. “See et Keskerakonna toetus veelgi kasvas, näitab meie toetajate heakskiitu kongressi tulemustele ning esimestele juhtkonna poolt välja käidud ideedele. Olgu see siis näiteks lihtliikmete suurem kaasamine erakonna seisukohtade kujundamisel või erakonna maapiirkondadele senisest suurema tähelepanu pööramine.”

Eelmisel nädalal avaldatud ERRi tellitud erakondade populaarsusuuringust selgust aga, et Keskerakonna populaarsus on viimase kuuga oluliselt langenud.

Keskerakonna toetus oli selle uuringu kohaselt kahanenud 8 protsendipunkti võtta 33-lt 25-le, kuid sellele vaatamata on keskpartei kõige populaarsem. Erakonna populaarsus kahanes nii eestlaste kui venelaste seas.

Kui novembris pälvis Keskerakond Reformierakonnaga võrdselt 20 protsendi eestlastest valijate toetuse, siis detsembris oli see näitaja vaid 13 protsenti, mis on võrdne EKRE-ga.

Traditsiooniliselt on Keskerakonna toetus ülikõrge venekeelsete valijate seas (79%), ehkki ka seal toimus kuu ajaga langus, teatas ERRi uudisteportaal.