Kui palju bussid erakonnale maksma lähevad, ei osanud ta kohe öelda, sest busside rentimisega tegelevad erakonna piirkonnad, ütles Toobal Delfile.

Igas bussis on Toobali sõnul ka bussivanem, kes vaatab, et kõigis peatustes saavad õiged inimesed bussi peale. Mingit propagandat bussivanemad Toobali sõnul tegema ei hakka.

Huvi kongressi vastu on suur, mistõttu kongressile tahtjaid on rohkem kui kohtasid. Keskerakonna kongressile pääseb iga kaheksas erakonna liige ja sellele numbrile lisanduvad asutajaliikmed.

Keskerakonna piirkonnad jagunevad omakorda osakondadeks ja nende juhtkond otsustab, kes kongressile läheb. Toobal tõi näite, et tema on Viljandimaal Suure-Jaani osakonna liige ja selle osakonna juhatuse otsusega on ka tema kongressi delegaat.

“Osad piirkonnad vaatavad näiteks, et valiku korral võetakse neid, kes on liikmemaksu ära maksnud,” lausus Toobal. Tema mäletamist mööda on kogu aeg Keskerakonna kongressile soovijaid olnud enam kui kohtasid, sest kõigi keskerakondlaste äramahutamiseks pole piisavalt suurt saali.

Kongress toimub Nokia kontserdimajas, mille rent on 7600 eurot, lisandub toitlustamine ja kohvipausid ligi 10 000 eurot.