„Erakonnal on oma võlgnevuste tasumiseks sõlmitud kokkulepped ja maksegraafikud. Facio Ehitusele tasumise hilinemine oli tingitud sellest, et samal ajal tasusime erakonna valimiste võlgnevusi. Täna laekus erakonnale selle aasta neljanda kvartali riigipoolne toetus” ütles Keskerakonna peasekretär Priit Toobal pressiteates. "Tahan siinkohal veelkord üle kinnitada, et Keskerakond ei lähe kindlasti pankrotti."

Facio Ehituse AS-i juhatuse esimees Riho Kalve avaldas Keskerakonna teatel heameelt, et enam kui kaheaastase ooteaja järel on hakanud ehitusvõlg vähenema ja tänaseks on maksetega jõutud kahepoolselt kokkulepitud graafikusse. Facio tegi ehitus- ja remonditöid Tallinnas Toom-Rüütli tänaval asuval kinnistul, kus paikneb ka Keskerakonna peakorter.

"Meie poolt rakendatud õiguskaitsevahendite eesmärgiks ei olnud kahjustada erakonna mainet või häirida selle igapäevast tegevust. Ettevõtte sooviks oli ja on kindlustada sõlmitud kokkulepete täitmine ning saada kätte tasu meie poolt tehtud töö eest," lisas Kalve.

Täna avatakse Keskerakonna kinnitusel ka kõik partei arveldusarved, mis olid Facio nõudel arestitud. Lisaks ehitusvõla maksmisele tagastas partei maksu- ja tolliametile võlgu jäädud 620 000 krooni.

Keskerakond saab riigikassast aastas toetust 24 273 860 krooni. Raha makstakse välja osadena kord kvartalis.