Nimelt olevat Keskerakonnale laekunud informatsioon valimisringkonnas nr 2 (Lasnamäe linnaosa territooriumil) toimuvast häälte ostmisest riigikogu valimiste kandidaat Isamaa ja Res Publica Liidu liikmele Sven Sesterile.

Väidetavalt on häälte ostmise vahendaja Ljoša. Kokkuleppel ostjaga käivad hääle müüjad valimas ja hääletussedelile märgitud number jäädvustatakse hääletuskabiinis mobiiltelefoniga. Hilisemal kohtumisel häälte ostjaga kinnitatavat mobiiltelefoniga tehtud foto alusel tehtud valikut Sven Sesteri kasuks ja selle alusel tasutakse hääle müüjale 20 eurot.

Vabariigi valimiskomisjonist öeldi Delfile, et vastavasisuline teada on Keskerakonnalt laekunud ning valimiskomisjon edastas selle politseile. “Vastab tõele, et politseile on laekunud avaldus seoses võimaliku häälte ostmisega. Avalduses toodud informatsiooni kontrollimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 164 alusel,” kinnitas ka riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai.

Sester: selline süüdistus on absurd

Sven Sester hakkab sellise süüdistuse peale naerma. “Absurd,” ütleb ta konkreetselt ja lühidalt.

“Mõnus poriloopimine on viimased päevad enne valimisi tuure üles võtnud. Arvata võib, et see on ühelt poolt seotud viimaste erinevate uuringute tulemustega, mis näitavad meie erakonda suhteliselt heal positsioonil. Näha on, et me oleme tööd teinud,” pakkus Sester ühe versiooni, miksteda häälte ostmises süüdistatakse.

Sesteri sõnul on ta koos abilistega viimastel nädalatel Lasnamäel erinevates Grossi poodides valijatega suhelnud. “On huvitav fakt, et kuskil nädal aega tagasi tulid kaks noort minu ühe abilise juurde ja tungivalt palusid suhteliselt tugevas vene aktsendiga eesti keeles, et poest ära minnakse,” kirjeldas ta. Kuna abilised väitsid, et neil on poeomaniku luba poes olla, öeldi neile, et “küll te varsti kahetsete seda.”

“Ma arvan, et nüüd on see kahetsus siis kohale jõudnud,” sõnas Sester. Ka politsei ei ole veel riigikogu saadikuga ühendust võtnud. Sester kinnitas Delfile üheselt, et ei ole häälte ostmisega tegelenud.