Nii mõistis Tallinna linnakohus jaanuari lõpus ametiseisundi kuritarvitamises süüdi kunagise kõrge Tallinna linnaametniku Elmar Sepa ja karistas teda 20 500-kroonise rahatrahviga ametiseisundi kuritarvitamise eest.

Veebruari lõpupäevil teavitas andmekaitse inspektsioon avalikkust oma kahtlustest, et Tallinna abilinnapea Toomas Vitsut on rahvastikuregistrist tööjõu-uuringuteks saadud andmed edastanud Keskerakonna valimiskampaania läbiviimiseks.

4. märtsil arreteeris keskkriminaalpolitsei teise keskerakondlasest Tallinna abilinnapea Vladimir Panovi, kes politsei süüdistuse kohaselt oli kahel korral võtnud altkäemaksu ja pistist osaühingult Kakumäe Võrgud, kirjutab Postimees.

Neljapäeval aga kirjutas Eesti Päevaleht tolliameti kahtlustustest, mis seostavad keskerakondlasest Tallinna linnavolikogu liiget Aleksander Beloussovit katsega smugeldada Tallinna kaudu Venemaale hiiglaslik laadung piraatkaupa.

Samuti neljapäeval algas Ida-Viru maakohtus protsess Kohtla-Järve keskerakondlasest linnapea Valeri Korbi üle, keda süüdistatakse linna eelarveraha riisumises. Nimelt maksis mees süüdistuse kohaselt linna rahast iseendale preemiaid.

Miks see kõik on juhtunud just Keskerakonna liikmetega ning sellise lühikese ajavahemiku jooksul, on partei aseesimehele Peeter Kreitzbergile arusaamatu, rõhuv ja häiriv.

Kui aga nende mõjukate keskerakondlaste teod tunnistatakse seaduse silmis vääraks, ei saa neil Kreitzbergi hinnangul olla kohta ei linnavolikogus, linnvalitsuses ega Keskerakonnas. “Siis tekib ka küsimus sellest, kes on neid Keskerakonda soovitanud ning kuidas ja kelle abiga on nad nii kõrgetele kohtadele jõudnud,” tähendas ta. “Väga palju küsimusi tekib…”