„Reformierakond on teinud oma eelarvekärpeid eelkõige kohalike omavalitsuste arvelt,“ tõdes Laasi. „Holsmer püüab oma erakonna patud küüniliselt Keskerakonna kaela määrida. Pole kellelegi saladuseks, et valitsus on kabinetiistungil tõsiselt kavandanud pensionide vähendamist läbi senise 3000 kroonise tulumaksuvaba osa maksustamise 21 protsendiga, millest iga pensionär kaotaks 630 krooni. Samuti on just Reformierakond kärpinud lasteaedadele ja noorte sporditegevuse rahastamist.“

Laasi sõnul tegi Reformierakond 2009. aasta negatiivse lisaeelarve esimesi lõikeid just omavalitsuste arvelt. „Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit vähendasid kohalikele omavalitsustele laekuvat tulumaksu osa 11,93 protsendilt 11,4 protsendile, mis kahandas nende tulusid kokku ligikaudu 300 miljonit krooni,“ märkis Laasi.

Laasi sõnul tõmbas Reformierakond lisaeelarvega omavalitsustele eraldatud rahad lasteaedade, spordi- ja noorsooorganisatsioonide toetamiseks.

„Eriti kurb oli lasteaedade ning spordi- ja noorsootöö rahastamise vähendamine just seetõttu, et remonditöödest ning uute kohtade loomiseks riigipoolset tuge näha ei ole,“ märkis Laasi. „Negatiivne lisaeelarve muutis väga palju noorsootööd ja sporti puudutavat regulatsiooni Eestis. See tõi kaasa olukorra, kus spordi kohalik rahastamine, tervetele eluviisidele kaasaaitamine, kehalise kasvatuse kui kooliprogrammi osa tagamine spordibaaside näol, on praktiliselt kadunud. See annab eriti valusalt tunda väikestes omavalitsustes, mille tulud on majanduslanguse tingimustes väga suurel määral vähenenud.“

Laasi lõpetas, et Keskerakonna kampaanialoosungid on igati asjakohased. „Reformierakond võiks oma vigu tunnistada,“ märkis ta.