“Eesti Keskerakonnal on olnud pikaaegne hea koostöö Eestimaa Rahvaliiduga, kuna mõlemad erakonnad on sotsiaalselt mõtlevad ning peavad oluliseks, et Eesti tähtsamad ettevõtted, millest sõltub riigi majanduslik julgeolek, kuuluksid riigile või Eesti kapitalile. Meie koostöö näideteks on edukas võitlus Eesti Energia erastamise vastu ning Arnold Rüütli valimine Eesti Vabariigi Presidendiks 2001.a,” seisab pöördumises.

Keskerakonna sõnul on ühised võitlused erinevates valdkondades suutnud mitmel korral päästa Eesti riigil vajumast totaalsesse parempoolsesse kreeni.

“Eesti Keskerakond on jälginud murelikult Eestimaa Rahvaliidu sisepingeid, mis võib kokkuvõttes negatiivselt mõjutada ka vasak-tsentristlikke jõudude koostööd ning oleks kindlasti vesi Toompea paremäärmusliku võimukoalitsiooni veskile,” öeldakse pöördumises.

Keskerakond toonitab, et nad austavad sügavalt paljude rahvaliitlaste soovi jätkata iseseisva erakonnana ning mõistvad ka neid, kes soovivad liituda Eesti Sotsiaaldemokraatlikku Erakonnaga.

“Kui Eestimaa Rahvaliit peaks siiski Eesti poliitiliselt areenilt lahkuma, siis teadke, et Keskerakonna uks on teile alati avatud. Keskerakonna ja Eestimaa Rahvaliidu programmid on väga lähedased ning rahvaliitlaste jätkamine Keskerakonnas, oleks igati loogiline ja mõistlik samm. Meil on kanda üheskoos ühine missioon, et Eestimaal poleks ääremaid ning terve Eesti jääks elama,” kutsub keskerakond rahvaliitlasi endiga ühinema.