Sel pühapäeval pidi toimuma Keskerakonna volikogu, et valida riigikokku suunduva Toomas Vitsuti asemele uus linnavolikogu esimees. Samuti on vaja valida Olga Ivanova asemele uus Lasnamäe linnaosa juht.

Hetkel on ka segane, mis saab siis, kui pärast valimistulemuste väljakuulutamist pole selge, kas raskelt haigestunud Edgar Savisaar suundub riigikokku või jätkab linnapeana. 

Edgar Savisaar vormistas pärast haigestumist puhkuse ning tema asemel täidab linnapea kohuseid praegu abilinnapea Kalle Klandorf ning alates esmaspäevast abilinnapea Taavi Aas. Küsimus on, kui kaua suudavad abilinnapead linnapea ülesandeid täita, ilma et nende endi töö kannataks. Samuti tasub arvestada, et Savisaare ravi võib kesta nädalaid või suisa kuid. See tõstatab küsimuse, mis hetkel tuleks mõtlema hakata uue linnapea valimisele.

Kuivõrd vabariigi valimiskomisjon loodab valimistulemused välja kuulutada uue nädala alguses ja Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ning Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova suunduvad tööle riigikokku, siis on neile vaja võimalikult kiiresti järglased valida. Sel teemal oli plaanis rääkida Keskerakonna volikogu istungil, kuid täna selgus, et volikogu jääb ära.

Linnavolikogu võib seaduse järgi kaks kuud juhtida ka volikogu aseesimees, kelleks on Toivo Tootsen. Lasnamäe linnaosavanemal Ivanoval on samuti asetäitja, Jaanus Riibe, kes vähemalt mõnda aega riigikokku tööle asuvat Ivanovat kahtlemata asendada saab.