Kaks aastat tagasi kaebas Parklinn Grupp OÜ Keskerakonna kohtusse, kuna viimane polnud ettevõtte väitel maksnud ära rohkem kui 7000 euro suurust võlga.

Parklinn Grupp, kes korraldas mitmel aastal Edgari kohvikut Harjumäel, ei saanud enda sõnul Keskerakonnalt 2013. aastal pirukate ja kohvi jagamise eest raha.

Parklinn Grupi sõnul korraldasid nad Edgari kohvikut ka enne ja pärast 2013. aastat ning ülejäänud kordadel maksis Keskerakond arve kenasti ära. 2013. aasta eest jäi erakond aga väidetavalt 7474 eurot võlgu.

Edgari kohvikuks nimetati Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare valimiste-eelset kohvikut Tallinnas Harjumäel, kus peamiselt vanemaealised potentsiaalsed valijaid said süüa pirukaid, juua kohvi ja liituda erakonnaga.

Sellest, miks Parklinn Grupi hagi Keskerakonna vastu mitu aastat lahendust ei leidnud - kord sadas tunnistaja Priit Toobali kodukandis lumi maha, siis tabas Toobali kodu elektrikatkestus - loe lähemalt siit.

Kohus jättis hagi rahuldamata

Täna jättis Harju maakohus Parklinn Grupi hagi rahuldamata, kuna isikul, kellega Parklinn Grupp OÜ kunagi suulise lepingu tegi, ei olnud õigust Keskerakonda esindada.

Lisaks sellele leidis kohus, et Parklinn Grupp ei suutnud tõendada a) milliseid kulutusi ta tegi külastajatele jagatud kohvitopside ja pirukate soetamiseks ning b) seda, kas külastajate teenindamise eest nõutud summa oli mõistlik.

Kohtuotsus pole veel jõustunud, Parklinn Grupp saab selle ringkonnakohtusse edasi kaevata.

Parklinn Grupi advokaadi Aleksei Smelovi sõnul ei ole nad veel kliendiga otsustanud, kas otsuse kaevatakse edasi. Selleks on neil aega 30 päeva.