Detsembris toetas Keskerakonda 79 protsenti valimisõiguslikest mitte-eestlastest, jättes sellega teised erakonnad kaugele maha. Reformierakonda toetas detsembris kaheksa, sotsiaaldemokraate neli, rohelisi kaks ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) ja Rahvaliitu üks protsent mitte-eestlastest kodanikest.

Keskerakond on olnud mitte-eestlastest valijate seas konkurentsitult populaarseim erakond juba aastaid. Viimase kahe aasta jooksul ei ole ühegi teise erakonna toetus ületanud 10 protsenti, samas kui Keskerakonda on toetanud enamik muulastest.

Mitte-eestlaste toetus Keskerakonnale oli 2006. aastal keskmiselt 50 protsenti, 2007. aastal 75 protsenti, 2008. aastal 74 protsenti ja 2009. aastal 84 protsenti. Tänavu esimesel poolaastal oli mitte-eestlaste keskmine toetus Keskerakonnale 81 protsenti ning teisel poolaastal 77 protsenti.

Kui kevadel hakkas mitte-eestlaste toetus Keskerakonnale langema, siis sügisest alates on muulaste toetus parteile taas tõusuteel. Mais toetas Keskerakonda 82, juunis 79, juulis 76 ja augustis 74 protsenti valijatest. Alates septembrist on Keskerakonna populaarsus muulaste seas iga kuuga paari protsendi võrra kasvanud, jõudes detsembris 79 protsendini.

Viimase kahe aasta jooksul on teistest erakondadest mitte-eestlastest valijate toetuses kümne protsendi piiri ületanud vaid Reformierakond, keda toetas 2007. aasta augustis 11 protsenti muulastest.

Eestlaste seas on suure eduga kõige populaarsem erakond Reformierakond, mida detsembris toetas 47 protsenti. IRL-i toetab eestlastest 19 protsenti, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 13, Keskerakonda 12, rohelisi viis ja Rahvaliitu neli protsenti. Reformierakond on püsinud eestlaste seas populaarseima erakonnana 2006. aasta suvest alates. Eestlaste seas suutis Reformierakonna populaarsust viimati ületada 2006. aasta juunis Keskerakond, siis toetas Keskerakonda 28 ja Reformierakonda 26 protsenti valijatest.

2010. aasta keskmine toetus Reformierakonnale on eestlaste seas olnud 43 protsenti. Eestlaste keskmine toetus IRL-ile on tänavu olnud 20, Keskerakonnale 13, SDE-le 13, rohelistele kuus ja Rahvaliidule kolm protsenti.

Kõigi valijate toetus Reformierakonnale oli detsembris 36 protsenti. Keskerakonda toetas 26, IRL-i 15, SDE-d 13, rohelisi viis ja Rahvaliitu neli protsenti valijatest.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 24. novembrist 15. detsembrini 796 valimisealist kodanikku. Neid vastanuid, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli detsembris 31 protsenti. Viimaseid erakondade toetusprotsentides ei arvestata.