ERR-i uudistetoimetuse tellitud Turu-Uuringute ASi küsitlusest selgub, et kolmandat kohta jagavad sotsiaaldemokraadid ja Vabaerakond 13 protsendiga. Sotsiaaldemokraatide ja Vabaerakonna toetus on juba kevadest saadik olnud sisuliselt sama suur.

EKRE toetus tõusis kahe protsendi võrra 12 protsendile, IRLi toetus jäi seitsme protsendi peale. Koalitsioonierakondade toetus jääb opositsioonierakondade toetusele selgelt alla.

Sotsioloog Juhan Kivirähk kommenteeris, et EKRE toetuse kasvu taga on vastuseis pagulastele ja kooseluseadusele. Kui kevadel läheb piirilepingu arutamiseks, võib ka see EKRE toetust suurendada. Samas uskus ta, et EKRE toetuse ülempiir ei pruugi enam kaugel olla.

Rahvuse lõikes vaadatuna on Keskerakonna toetus jäänud nii eestlaste kui ka venekeelsete valijate seas detsembrikuisele tasemele – see on vastavalt 14 ja 77 protsenti, kirjutas ERRi uudisteportaal. Eestlastest valijate toetuse poolest jääb Keskerakond alla Reformierakonnale (20 protsenti) ning saab võrdselt toetust Vabaerakonna (16 protsenti), EKRE (15 protsenti) ja SDE-ga (14 protsenti).

Samas tuleb öelda, et kui Keskerakonda toetab 77 protsenti venekeelsetest valijatest, siis ei saa sellest teha järeldust, et enamik Keskerakonna toetajaid ongi venekeelsed. Keskerakonna toetajate seas on eesti- ja venekeelsete valijate osakaal olnud pikka aega ligikaudu võrdne – jaanuaris oli neid vastavalt 43 ja 57 protsenti.

Reformierakonda ja EKRE-t toetab 4 protsenti venekeelsetest vastajatest.