Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles Delfile, et erakond  kohtuasja ei kommenteeri. "Minu teada on see esimene aste, vaatame, kuidas asi edasi kulgeb, kohtusüsteemis on kolm astet. Praegu on üldse täiesti mõttetu kommenteerida," lausus Toobal.

Ivo Parbus on Keskerakonnas alates 1999. aastast ja Elmar Sepp aastast 2001.

2009. aasta alguses, kui Elmar Sepp kahtlustatavana vahistati, ütles Keskerakonna juht Edgar Savisaar järgmist: "Ma ei välista, et see, mis praegu toimub, on lihtsalt kättemaks. Pean silmas seda, millest rääkis riigiprokurör härra Kurm, et kui väga minnakse kallale organiseeritud kuritegevusele, siis tagajärg on see, et sinu kohta mõeldakse igasuguseid asju välja ja visatakse neid politseile ette. Võib-olla on tegu samasuguse looga."

Sepa vahistamise, Parbuse ning Jüri Vilmsi sihtasutusega seonduv oli Savisaare sõnul poliitiline. "Seal pole vaja mingeid fakte. Kuriteole kihutamise puhul ei pea ühtegi fakti olema. Kuriteole kihutamises saab süüdistada igaüht, ka teid," rääkis Savisaar.

Parbusele mõisteti lõplikuks kandmisele kuuluvaks karistus on 2 aastat ja 6 kuud vangistust, kandmise alguseks on kohtuotsuse kuulutamise päev, s.o 30.03.2012. Parbus vahistati kohtusaalist.

Elmar Seppa karistati vangistusega 2 aastat ja 6 kuud, millest ta peab kohe ära kandma 5 kuud, algusega 30.03.2012. Ülejäänud 2 aasta ja 1 kuu pikkune vangistus jääb kanda tingimisi 4aastase katseajaga. Elmar Sepp vahistati kohtusaalist.