Riigikogu liikme Mihhail Stalnuhhini sõnul on antud muudatustele omapoolset toetust avaldanud ka Eesti Kirikute Nõukogu.

„Kehtivas pühade ja tähtpäevade seaduses on Eestis ettenähtud jõulude riigipühana tähistamine detsembris, samas aga pooled usklikud tähistavad jõulusid 7. jaanuaril. Muutes ka õigeusklike jõulud riigipühaks, aitame kaasa Eesti ühiskonnas suurema tolerantsuse ja solidaarsuse saavutamisele. Antud ettepanekut tehes on lähtutud kirikunõukogu soovitustest, mille kohaselt peaksid nii 7. jaanuar kui ka ülestõusmispühade teine püha olema riigipühad,“ ütles Stalnuhhin.

Eurostati andmeil moodustavad usklikud vaid 16 protsenti Eesti elanikkonnast. Siseministeeriumi andmetel on üle 400 000 Eesti elaniku on ühe või teise kiriku liikmed. Ettepaneku kuulutada ülestõusmispühade 2. püha riigipühaks tegi Keskerakond esmakordselt juba 2011. aastal.

„Meie keskmine töönädal on üks Euroopa Liidu pikemaid. Planeeritava muudatusega väheneks Eestis keskmine töönädala pikkus, lähenedes Euroopa Liidu keskmisele. Kui Eestis on töönädala reaalseks pikkuseks kehtestatud 41,1 tundi, siis Euroopa Liidu keskmine on 40,4 tundi,“ lausus Stalnuhhin.

Eesti sai riigipüha ja puhkepäeva juurde ka 2005. aastal, kui Keskerakonna algatusel võeti riigikogus vastu seadus, mis kuulutas jõululaupäeva riigipühaks.