Vaid 23 minutit peale Klandorfi pressiteadet saatis Keskerakond Mailis Repsi kommentaari, mis nõudis Krossi taandumist kampaaniast. "Kuidas kujutab IRL ette, et Randpere, Savisaar, Helme, Aasmäe või Anvelt saaksid tõsiselt väidelda inimesega, keda Interpol kahtlustab laeva kaaperdamises? Millest neil omavahel rääkida on – kas sellest, millisesse vanglasse Krossile kuivikuid viia?" teatas Reps.

Kross nimetas oma kommentaaris tagaotsimiskuulutust vene eriteenistuste provokatsiooniks. Reps aga Krossi süüs ei kahelnud. "Kross on püüdnud asja esitada Venemaa kiusuna, kuid Interpoli otsus kuulutada ta tagasiotsitavaks näitab, et valitseb suurem rahvusvaheline konsensus, et tõendid Krossi vastu on tõepoolest kaalukad. Interpol on tuntud oma sõltumatuse ja objektiivsuse poolest, tegemist on laitmatu mainega rahvusvahelise politseiorganisatsiooniga, millega ka Eesti teeb head koostööd," teatas Reps.

Paarkümmend minutit peale Repsi pressiteadet võttis Keskerakonna pressiteates sõna ka Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kes pani juba kahtluse alla IRLi jätkamise valitsuskoalitsioonis.

"Kindlasti määrib see tublisti kogu Tallinna valimiskampaaniat ja tekitab valijates nõutust, et Isamaa ja Res Publica Liit on sellise inimese usaldanud juhtima oma nimekirja Eesti Vabariigi pealinnas," leidis Savisaar.

"Tegemist on olukorraga, mis võib koguni esile kutsuda valitsuskriisi. Kuidas on Reformierakonna esimehest peaministril Andrus Ansipil võimalik jätkata valitsusega, mille sise- ja kaitseministrid kuuluvad erakonda, mis on tõstnud Tallinnas oma vapile Interpoli poolt rahvusvaheliselt tagaotsitava tegelase," lisas Savisaar.

Arctic Sea piraatluse süüdistusega otsib Krossi taga Venemaa. Suvel otsustas Interpol, et ei tee Venemaaga selles küsimuses koostööd, aga eile ilmus ootamatult ikkagi välja Krossi tagaotsimiskuulutus.