Keskerakond on seisukohal, et maapiirkondades korraliku hariduse saamise võimaldamine on üheks kindlamaks abinõuks eesti rahva ja rahvuse säilimisele ning taastootmisele ja arenemisele, ütles riigikogu keskfraktsiooni nõunik Evelyn Sepp BNS-ile.

“Kõigil Eesti inimestel on õigus haridusele ja see peab olema kvaliteetne ning võimalikult kodukoha lähedal antav,” seisab resolutsioonis.

Erakonna andmetel lõpetas selle aasta sügisel üle Eesti töö seitse haridusasutust ning avati vaid üks uus kool.

Lisaks kohustas Keskerakonna volikogu riigikogu fraktsiooni liikmeid algatama seaduseelnõu, mis reguleeriks õpetaja teenistust ja sisaldaks punkte õpetaja staatuse, palgapoliitika, teenistuse sisu, sotsiaalsete garantiide, atesteerimise ja täiendkoolituse osas.

“Ilmselt kujuneb selles valdkonnas töötamine Keskerakonna lähiaja üheks olulisemaks töösuunaks,” märkis Evelyn Sepp.

Keskerakonna volikogu toetas ka riigikogu keskfraktsiooni ponnistusi tasuta koolitoidu seadustamiseks ja selle finantseerimiseks riigieelarvest juba järgmisel aastal.

Erakonna volikogu leidis samuti, et 2001. aastal täies mahus jõustuv toiduhügieeni eeskiri võib põhjustada enamiku Eesti koolisööklate sulgemise, kuna need ei vasta Euroopa Liidu nõuetele.

“Kui käesoleva aasta algul jõustus toiduseadus, jäeti tähelepanuta, et ligikaudu 670 munitsipaalkooli vajaksid hügieeninõuetega vastavusse viimiseks igaüks keskmiselt miljon krooni,” ütles Sepp. “Kuna riigil pole 700 miljonit kusagilt järsku võtta, siis tuleks selle määruse mõni säte kuni asjade kordategemiseni peatada.”