„Kõik jõupingutused tuleb suunata sõjategevuse lõpetamisele Georgias,” ütles Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik.

Keskerakonna fraktsiooni ettepanekud riigikogu avalduseks:

„Riigikogu avaldus sõjategevusest Georgias

Riigikogu mõistab otsustavalt hukka sõjategevuse Venemaa ja Georgia vahel ning väljendab sügavat muret verevalamise tagajärgede pärast.

Riigikogu kutsub relvakonflikti osapooli koheselt ja eeltingimusteta lõpetama lahingutegevust. Nii tekiks eeldus rahuvahendajate diplomaatiaks ja kiiresti eskaleeruva konflikti kõigekülgseks analüüsiks.

Riigikogu kutsub kõiki riike austama Georgia territoriaalset terviklikkust ning kaasa aitama selle tagamisele.

Riigikogu tervitab Prantsusmaa ja Soome välisministri head tahet ja otsustavust alustada rahuvahendusmissiooni Venemaa ja Georgia juhtkonna vahel.

Riigikogu toetab kõigi parlamentide, rahvusvaheliste organisatsioonide ning riikide püüdlusi konflikti lahendamiseks ja verevalamise lõpetamiseks.

Riigikogu kutsub ÜRO-d, Euroopa Liitu, Euroopa Parlamenti, NATO-t, OSCE-d, Euroopa Nõukogu ning kõigi riikide parlamente osutama kõigekülgset abi Georgiale ning kõigile relvakonfliktis kannatanuile. Viivitamatult tuleb tagada haavatute ja hukkunute evakuatsioon konfliktipiirkonnast.

Riigikogu teeb valitsusele ettepaneku jätkata Georgiale humanitaarabi andmist sõjapurustuste likvideerimiseks.

Riigikogu toetab uute rahuvalveformaatide rakendamist Abhaasias ja Lõuna-Osseetias ning kutsub üles Eesti esindajaid võimaluse korral osalema nendes.

Riigikogu toetab jätkuvalt Georgia liitumisplaani NATO-ga.”