"Heete Simm ei tegutse küll enam õigusteeninduse talituse juhatajana, kuid töötab endiselt politseiametis juristina, kuigi on samal ajal riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatav. Politseiameti näol on tegemist riigi julgeoleku seisukohalt väga olulise riigiasutusega ning kuriteos kahtlustaval on juurdepääs lepingutele ja muudele sisejulgeolekut tagavatele olulistele dokumentidele," märgivad arupärijad.

Politseiameti juristi Heete Simmi abikaasa Herman Simm on süüdistatav riigireetmises ning on saanud riigisaladuse loa ajal, kui kaitsepolitsei peadirektor oli siseminister Jüri Pihl.

"Kas kriminaalmenetluse seadustiku paragrahv 141 alusel on prokurör teinud eeluurimiskohtunikule taotluse kahtlustatava ametist kõrvaldamiseks? Kui prokurör ei ole teinud taotlust, siis mis on Teie arvates argumendid taotluse mitte esitamiseks?" pärivad keskerakondlased.

"Kas Heete Simmi tänane jätkamine politseiametis juristina ei või tekitada sarnast olukorda, kui te andsite omal ajal Herman Simmile riigisaladuse loa? Kas kahtlustatava isiku jätkamine politseiametis võib kahjustada Eesti Vabariigi julgeolekut? Mida kavatsete ette võtta, et selline taunimisväärne olukord lahendada?"

Keskerakondlased märgivad arupärimises, et teadaolevalt on Pihlil perekond Simmidega isiklikud suhted. "Kas seetõttu ei algatanud siseministeerium politseiteenistuse seaduse muutmise seadust, mis käsitleb riigireetmise eest süüdimõistetud isikul politseipensioni maksmise peatamist?"

Jüri Pihlile esitatud arupärimisele on alla kirjutanud Kalle Laanet, Kalev Kallo, Lembit Kaljuvee, Vilja Savisaar, Toomas Varek, Toivo Tootsen, Ain Seppik, Mailis Reps, Tiit Kuusmik, Arvo Sarapuu, Jaak Aab, Vladimir Velman ja Heimar Lenk.