„Lähtuvalt põhikirjast on Kodanikuühiskonna Kogu eesmärgiks tutvustada kodanikuühiskonna väärtuseid ja põhimõtteid, kujundada seisukohti kodanikuühiskonnapoliitilistes küsimuses ning propageerida kodanikualgatust,“ selgitas Kodanikuühiskonna Kogu juhatuse liige Manuela Pihlap.

Kodanikuühiskonna Kogu asutajaliikmed valisid 16. detsembril toimunud koosolekul seitse juhatuse liiget, ülekaalukaima toetuse pälvis Manuela Pihlap saades 28 häält 29 osalejalt. Lisaks Pihlapile valiti juhatusse veel Rainer Vakra, Jüri Ratas, Deniss Boroditš, Lembit Kaljuvee, Ester Tuiksoo ja Taavi Pukk.

Lisaks vastregistreeritud Kodanikuühiskonna Kogule tegutsevad Keskerakonna juures aktiivselt veel kuus eri teemavaldkonda katvat kogu.

Viimastel päevadel on kõneainet pakkunud ka erakondadega seotud demokraatia arendamise sihtasutustele  (DASA) riigieelarvest 900 000 euro andmine. Keskerakonna peasekretär Priit Toobal teatas Delfile, et Keskerakond pole endale oma DASAt loonud ja pole selle peale praegu ka kuigi tõsiselt mõelnud. Antud kogudest ükski DASA pole.