"Reformierakond kaotab 1000-kroonise toetuse Tallinna pensionäridele. Keskerakond suurendab pensionilisa 2000 kroonini," väidab Tallinna abilinnapea Merike Martinson Keskerakonna valimisreklaamis.

Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadi Keit Pentuse sõnul on tegu Keskerakonna meeleheitliku laimukampaaniaga. "Mis puudutab pensionäridele linnaeelarvest makstavat toetust, siis Reformierakond ei ole kunagi plaaninud ega kavatse seda ära kaotada või võtta,“ kinnitas Pentus Delfile.

„On näha, et Keskerakond jätkab meeleheitliku laimukampaaniaga, levitades labaseid valesid ja hirmutades inimesi. Selle tegelik eesmärk on juhtida tähelepanu kõrvale Tallinna teravatest probleemidest. Ma küsiks - millal tühistatakse linna käskkiri, millega lasteaedadelt võetakse ära 25% rahast? Millal antakse laste spordiklubidele tagasi linnavalitsuse poolt poole aasta pealt ära võetud 50% rahast?“

Martinson: Pentus ei tea Reformierakonna liikmete seisukohti?

Merike Martinson jääb aga väite juurde, et Reformierakond kavatseb pensionäride toetuse ära kaotada.

„Kas tõesti ei tea linnapeaks pürgiv noor daam, et tema enda parteikaaslased Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioonist on korduvalt tõstatanud selle teema nii volikogu saalis istungitel kui sotsiaalkomisjonis? Ettepanek oli üleval ka eelarvearutelul," kinnitas Martinson.

"Reformierakonna liikmed on näinud selle toetuse taga katset osta hääli ja heitnud selle toetuse maksmist ette. Mis Reformierakonnas ometi toimub, kui üks ei tea, mida teine teeb?"