"Keskerakond seisab tasuta vaktsineerimise võimaldamise eest kõigile Eesti elanikele, alustades eesliinitöötajate ja COVID-19 riskirühmadega," seisab tänases peaministripartei volikogu avalduses.

"Riigiasutused ja tervishoiusüsteem teevad ettevalmistusi, et oleksime valmis alustama COVID-19 vaktsineerimisega uue aasta alguses. Kahetsusväärselt levib koroonaviiruse teemal sotsiaalmeedias palju eksitavat infot ja vandenõuteooriaid, mis panevad inimesi enda ja teiste tervisega asjatult riskima ning takistavad sellega tavaelu juurde naasmist. Kutsume üles inimesi jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama ainult seda informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud," lisas erakond.

Valitsuses sündis otsus juba möödunud nädalal

Tegelikult kinnitas valitsus juba möödunud teisipäeval, et järgmise aasta lõpuni saavad kõik end koroonaviiruse vastu tasuta vaktsineerida.

Valitsusel on plaan esmajärjekorras võimaldada vaktsineerimist tervishoiu- ja hoolekandeasutuste töötajatele ning hoolekandeasutuste elanikele, vanemaealistele ning teatud kaasuvate ja krooniliste haigustega inimestele. Koroonaviiruse riskirühmadesse kuulub Eestis ligi 300 000 inimest.

Valitsuse plaani kohaselt oleks 2021. aasta lõpuni vaktsineerimine kõigile Eesti inimestele tasuta. Alates 2022. aastast on see tasuta vaid riskirühmadele.