Keskerakond on juba varasemalt lubanud erakorralist pensionitõusu 100 euro võrra 2020. aastal. Nüüd viidatakse, et seistakse ka lesepensioni ja õenduskodude loomise ning koduõendus teenuse kättesaadavuse eest.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kersti Sarapuu sõnutsi võimaldab nn lesepension eakatel abielupaaridel saada suuremat pensioni lahkunud abikaasa pensioni arvesse võttes. Kui suure osa lahkunu pensionist, on veel lahtine.

Sarapuu sõnul peab riik koos omavalitsustega tulema appi hooldekodu teenuse eest tasumisel, kuid lisaks on Keskerakonnal kavas rajada hooldekodude kõrvale ka õenduskodud. "Hooldekodu ei ole raskele voodihaigele õige koht, aga õendushaigla pakub vaid ajaliselt piiratud teenust," selgitas Sarapuu. "Rakendame õenduskodud inimestele, kes vajavad ajaliselt piiramata ja samaaegselt nii hoolekande- kui tervishoiuteenust. Samuti laiendame abivajajatele koduõenduse teenuse."

Sarapuu sõnul lubab Keskerakonna valimisplatvorm seeniorite teenusmajade loomist, mis toovad eakatele lähemale nii hoolekande kui ka olmeteenused. "Jätkame eakatele kaasaegsete päevakeskuste loomist, et tagada eakatele sisukas vabaaja kasutamine," ütles Sarapuu.

Sarapuu tõi ühe sotsiaalvaldkonna punktina välja ka lubaduse pensioniealistel hambaproteesidest kasutamata või ülejäänud raha kasutada hambaraviks.