Riigikogu kantselei sai juba 6. jaanuaril arve osaühingult Pedase Hotell seminariteenuse ja majutuse eest.

Kaklemise, joomise ja avariiga päädinud seminari eest tuleb maksta 3033,8 eurot. See summa jaotatakse 27 riigikogu liikme kuluhüvitise kuluks ehk ükski fraktsiooni liige ei tasu saunapeo eest ei omast taskust ega erakonna rahakotist.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Riigikogu istungitevabal nädalal kogunesid Keskerakonna fraktsiooni liikmed kaheks päevaks Pedase puhkekeskusesse, kus pärast töist arutelu hakkas Dmitrijev napsuvõtu käigus tegema lähenemiskatseid Siret Kotkale, kes aga Dmitrijevi vastu huvi ei tundnud. Kui mehe käitumine liiga agressiivseks muutus, põgenes Kotka tuppa ja sulges ukse. Dmitrijev ajas teda taga, üritas tuppa tungida ja siis sekkus Martin Repinski, kes üritas Dmitrijeviga rääkida ja andis talle selle käigus obaduse, et tal mõistus pähe tuleks.

Dmitrijev istus seepeale alkoholijoobes autorooli ja sõitis Harjumaal teelt välja. Ekspertiis tuvastas tal enam kui 1,5-promillise ehk kriminaalse alkoholijoobe.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon jättis kriminaalses joobes autojuhtimises kahtlustuse saanud Dmitrijevi suhtes eile seisukoha võtmata, kuid teatas, et järgmistel tööseminaridel enam alkoholi ei jooda. Fraktsiooni aseesimees Mailis Reps ütles pärast fraktsiooni koosolekut, et Dmitrijev võttis nädalaks haiguslehe ning seetõttu ei otsustatud fraktsioonis midagi.