Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul ei ole tegemist vara alanud valimisvõitlusega. „Ootasime, et koalitsioon midagi ette võtaks, aga kui seda ei tehtud, siis leidsime, et tuleb konkreetselt välja öelda, kes on majanduskriisis süüdi,“ sõnas Toobal Delfile.

„Kas maailma majandus tõstis inflatsiooni ja aktsiisi?“ küsis Toobal.

Toobali sõnul ei ole nähtavasti keegi koalitsiooni poliitikutest lugenud Edgar Savisaare raamatut „Majanduspoliitika“ ega ka suvel erakonna ajalehes Seitse Päeva ilmunud Jaan Õmbluse ja Edgar Savisaare kirjutist 12 idee kohta, kuidas majanduskriisis ellu jääda ja välja tulla.

„Keskerakond oli esimene, kes majanduskriisi peale mõtles,“ lausus Toobal, soovitades riigil õppust võtta Tallinna linnast. „Senikaua, kuni Tallinn on tugev, püsib ka Eesti riik,“ kinnitas Keskerakonna peasekretär.

Välikampaania kestab kolm nädalat ning seda toetab ka internetilehekülg www.protest2009.eu.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michali sõnul on tal kahju, et Keskerakond halvustab padupopulistlikult oma riigi ja rahva majandusolukorda.

„Täna ei ole kerge kellelgi.  Eesti on täna üksmeelselt kindlaks sihiks võtnud üle minna eurole. Keskerakonna tagurlikku kampaaniat vaadates küsiks ma, et mis on siis eurole vastandumise suund — üleminek rublale või,“ kommenteeris Michal Delfile.

Michali sõnul on Reformierakonnal positiivne programm, mis pakub häid ja toimivaid lahendusi, et viia Eesti uuele majandustõusule. Reformierakonna plaaniga uueks majanduskasvuks saab lähemalt tutvuda aadressil 7sammu.reform.ee.

„Tänu meie juhtivale rollile kogus Eesti raskel ajal varud, mille najal täna ja homme püsti püsimegi. Reformierakond on alati olnud valmis tegema raskeid otsuseid ja on seda ka edaspidi,“ kinnitas Michal.