Eile selgus, et praegu Reformierakonda kuuluv Deniss Boroditš hakkab juhtima Tallinna Linnatranspordi AS-i. Aastatel 2004–2012 kuulus ta Keskerakonda. 2007–2011 oli ta Tallinna abilinnapea. Boroditš lahkub riigikogust, ent pole kindel, kas ka Tallinna linnavolikogust.

Pressikonverentsil küsiti ka Taavi Aasalt, kas pole vastuolu, et Boroditš ikkagi kahel toolib istub (TLT juht, volikogu liige). "Ma ei näe vastuolu. Seadusega on paika pandud, kes mis ametikohal võib olla."

Ettevõtte uueks juhiks soovis saada kokku 18 inimest, kellest konkursi teise vooru pääses neli. "Kinnitan, et tegu oli väga tõsise konkursiga," rõhutas Aas täna. "Boroditši kasuks rääkis eelnev kogemus linnasüsteemis. Pean seda väga oluliseks. Ta on juhtinud abilinnapeana kommunaalvaldkonda, see annab tugeva eelise," rääkis ta.

Aasa ja Boroditši soojadele suhetele viitab seegi, et kui volikogu opositsioon mai alguses Aasa umbusaldas, siis Boroditš keeldus umbusaldushääletuses osalemisest ja peatas enda volitused volikogus kolmeks kuuks.

Boroditš põhjendas, et töötas Aasaga koos neli aastat ja tunneb teda kolleegina hästi. "Ei tahtnud tema ametist lahkumise poolt hääletada. Tean teda kui ausat ja vastutustundlikku inimest. Ei usu, et tema ametist tagandamine lahendab korruptsiooniga seotud probleemid," märkis ta.

Augusti alguses peab Boroditš otsustama, kas jätkab volikogus või lahkub.