"Kes teavitas kirjeldatud informatsioonist diplomaate ning saatkondi sel ajal, kus see oli teada vaid Eesti Vabariigi presidendile, peaministrile ja siseministrile?" küsivad 20 riigikogu saadikut siseministrilt.

Simson meenutas arupärimist üle andes, et lugu sai alguse väidetavalt Eesti presidendile, peaministrile ja siseministrile edastatud informatsioonist, milles Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart nimetatakse ohuks riigi julgeolekule.

Kuid 17. detsembril ilmus ajakirjanduses ka väide, et eelmisel nädalal jõudis info lisaks riigi kolmele tähtsamale mehele diplomaatideni. "Kui need ajakirjanduses ilmunud väited, et riigisaladusest teavitati ka välissaatkondi, vastavad tõele, siis on see päris selline kahemõtteline süüdistus Eesti saladuse hoidmisele," nentis Simson.

Ta märkis, et peaminister Andrus Ansipi päevakavas oli 15. detsembril lõunasöök Eestis resideeruvate suursaadikutega. Simson küsib siseministrilt, kas see teema oli kohtumisel jutuks.

Arupärimises tahavadki riigikogu liikmed teada, kuidas ajalehes ilmus artikkel, mis käsitles riigisaladust ning kas lehes toodud väide, et diplomaate ja väliskorpust teavitati kirjeldatud informatsioonist, vastab tõele.