17. augustil 2007 astus Tallinki laevale Galaxy esinduslik seltskond: linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, 27 linnavolinikku, linnavalitsus ja 19 linnaametnikku. Linnavolikogu kantselei kaudu maksis Tallinna elanik õppuse eest 95 597 krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Remo Holsmeri allkirja kandvas aktis seisab: „Antud situatsiooni analüüsides tekkis kontrollijal kahtlus, et antud seminariõppuse varjus korraldati tegelikult erakondlik väljasõit, mille kulud kattis linnavolikogu kantselei."

Hoolimata Holsmeri mitmest päringust ei väljastatud temale kui revisjoniakti koostajale osalenute täpset nimekirja. Samuti jäeti väljastamata linnavolikogu esimehe krediitkaardi väljavõte sama aasta augustist. „Sellega rikuti avaliku teabe seadust, millega ei tohi kohaliku omavalitsuse üksuse eelarvevahendite kasutamist asutusesiseseks tunnistada," märkis Holsmer.

Kõik viitab tõesti sellele, et kutsutute seas viibisid ainult Keskerakonna fraktsiooni liikmed. Päevalehele väitsid nii IRL-i kui ka Reformierakonna esindajad, et nende liikmed pole sellele üritusele kutseid saanud. Volikogu kantselei pressiesindaja Ester Šank ei näinud selles midagi halba: „See on täiesti normaalne, et tehakse väljasõite osale volikogust," ütles Šank.

IRL-i fraktsiooni nõunik Eero Kosk ei pidanud siiski normaalseks olukorda, kus volikogule eraldatud raha jagub ainult ühe partei esindajate väljasõitudeks. „Tallinna linnavolikokku kuuluvad 63 volinikku eri fraktsioonidest ja kõigil neil on rahva mandaat. Ühe konkreetse seltskonna eelistamine ei tohiks olla õigustatud," arvas Kosk, kelle sõnul oleks saanud vajadusel ürituse teha spartalikumalt.

Kose sõnul on see tavaline, et linnavolikogus saavad linnalt raha just keskerakondlastest liikmed ja ka kantselei töötajaid. „Mina olen ka kantselei töötaja, kuid mind pole kuhugi kutsutud," sõnas Kosk.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Märt Kubo kuulis sellisest volikogu üritusest esimest korda. „Linnas annab ju laristada küll, ega Savisaarel raha puudu pole, aga kõiges on alati süüdi riik," arvas Kubo.

Keskerakondlane Jaak Vihmand väitis end mäletavat, et millelgi sellisel on ta kaasa löönud, kuid täpselt ei mäleta, mille raames sõit Helsingisse toimus. „Mina ei mä-leta aastat, ei mäleta laevanime, aga olen käinud ühel sellisel üritusel, kus sõideti Helsingi sadamas-se ja tagasi," väitis Vihmand. „Linnavalitsuse esindajad võisid seal olla, kuid täpselt ma ei mäleta."

Märt Sults see-eest laevareisil ei käinud, kuid sai puudumise eest erakonnakaaslastelt riielda. „Mulle on kool primaarne ja seetõttu ma reisile ei läinud," meenutas Sults. „See tundub järjekordse mullipuhumisena, aga kindlasti ei käinud seal suurt joomist, see sobiks mõne teise erakonna juurde."

Keskerakondlane Paul Alekand ei mäletanud ka enam täpselt, mis kahe aasta eest toimus. „Mina küll ausalt öeldes ei mäleta, kuid praegu pigem arvan, et ma ei käinud," lausus Alekand. „Küsige äkki kellegi teise käest."Reformierakondlane Mati Eliste pole linnavalitsuse liikmetega koos merel seilamas käinud. „Olen merel käinud küll, aga 2007. aastal kindlasti mitte," ütles Eliste.