"On rohkem kui kummaline, et Kapo tugineb oma tegevuses ajakirjanduslikele allikatele, aga just nii mulle telefonis Kapo pressiesindaja vastas," leiab Toobal.

"Meile teadaolevalt ei ole mitte keegi Kapo poole pöördunud palvega nimetatud kinnisvaratoimingut uurida. Keskerakonnal ja meile teadaolevalt ka Tallinna linnal pole antud teema osas Kapoga ühtki kontakti olnud. Kapo pole vestelnud ühegi meie töötaja ega juhatuse liikmega. Samuti ei ole küsitud Keskerakonnalt mitte ainsamatki dokumenti nimetatud toimingu kohta. Ainus, kes sel teemal eelmisel nädalal fotoaparaadiga külas käis, oli Ekspressi ajakirjanik Tarmo Vahter, samas ei ole ta ühtki küsimust küsinud ega dokumenti pärinud. Küll on Vahter külastanud Kesklinna valitsust ning sellele ka teabenõudeid esitanud. See paneb mind vägisi arvama, et Tarmo Vahter on Kapo kaastöötaja," märgib Toobal.

"2009. aastal MTÜ Vaba Ajakirjanduse poolt avaldatud raamat “Kuritegu ja karistamatus” kubiseb paremerakondadega seotute kuritegelikust tegevusest, kuid selle peale pole Kapo kulmugi kergitanud ega prokuratuuri poole arvamustega pöördunud. Mille alusel tehakse valikuid? Kelle suvast sõltuvalt?

Kogu loo juures on kõige kummalisem aga see, et Keskerakond, kui niinimetatud uurimisalune objekt ei teadnud toimuvast midagi, niisamuti ei tea me Kapo poolt esitatud arvamuse sisu. Täna vesteldes Kapo pressiesindajaga soovitas ta mul esitada teabenõue, et arvamuse sisust teada saada. Naeruväärne – meist räägitakse, jutu järgi ka uuritakse, aga meile sõnakestki ei paotata, ei toimingutest ega tulemustest!

Keskerakond ootab huviga prokuratuuri seisukohta. Loodame, et vähemalt prokuratuur enne otsuse langetamist ikka asjaomastega ka kontakti otsib, sest kapo arvamus tugineb üksnes Ekspressi poolt kirjutatud emotsioonidest kubiseval lool. Kordan, meiega pole sel teemal ükski kapo ametnik ühendust võtnud.

Loodan südamest, et seesuguse kummalise uudisega üllatamine ei ole seotud katsega summutada riigi järgmise aasta eelarvemenetlust, mis just täna riigikogu suures saalis algas," kirjutab Keskerakonna peasekretär.