“Meie arvates on viimasel ajal hakatud sporti ja poliitikat liialt palju siduma,” ütles üks miitingu korraldajatest, mittetulundusühingu (MTÜ) Jalgpallihaigla juhatuse liige Tarmo Kruusimäe pühapäeval BNS-ile. “Samuti on liiga palju kära Lilleküla staadioni ümber ja meie näeme selles just võimul oleva Keskerakonna sepitsusi,” lisas ta.

Esmaspäeval on miitinguliste üheks üleskutseks: “Keskerakond — käed eemale Lilleküla staadionist!”.

Üheks miitingu korraldamise tõukeks sai linnavalitsuse keeld, mis ei lase korraldada jalgpallifännidele eeloleva nädala kolmapäeval Eesti ja Venemaa jalgpallikohtumise eel rongkäiku, kuna see segaks võimude teatel liiklust.

Linnavalitsusele saadetud taotluskirjas palusid jalgpallifännid luba korraldada 27. märtsil kuni 400 osavõtjaga rongkäik Estonia teatri juures asuvast Tammsaare pargist mööda Pärnu maanteed Lilleküla staadionile.

Säästva arengu ja planeerimise ameti liiklusosakonna juhataja Mati Songisepa sõnul ei saa rahulduda rongkäigu korraldajate lubadusega, et rahvas liigub üksnes kõnniteedel ning järgib fooride tulesid.

“Elu näitab, et sellised rongkäigud väljuvad tihti korraldajate kontrolli alt ning muutuvad juhitamatuteks. Võimalikud liiklusseisakud ei puudutaks üksnes autojuhte, vaid ka ühistransporti,” lausus Songisepp.

Tema sõnul on õhtune tipptund linnaliikluses isegi äärmiselt pingeline ning lisatakistuste lubamine tekitaks täieliku kaose.

“Pärnu maanteed läbiva ühistranspordi sõidugraafikud paisataks segamini ning autojuhid peaksid kümneid minuteid ummikutes veetma,” lisas Songisepp.

Liiklusosakonna juhataja sõnul ei ole linnal midagi jalgpallisõprade vastu, kuid arvestada tuleb ka sujuva liikluse tagamise vajadusega.

“Lilleküla staadioni juures on piisavalt vaba ruumi, kus jalgpallifännid võiksid koguneda ning kesklinnast rongkäigu korraldamine ei ole tingimata vajalik,” ütles Songisepp.

Samas lubasid linnavõimud jalgpallifännidel esmaspäeval linnavalitsuse ees meeleavalduse korraldada.