Narvas on Toobali sõnul üles riputatud IRL-i reklaamid vaid venekeelse tekstiga, kuigi seadus nõuab avalikel materjalidel, sealhulgas reklaamidel eesti keele kasutamist. "Aasta alguses jõustunud seadus ütleb, et avaliku teabe eestikeelsele tekstile võib lisada eesti keele piirkondliku erikuju või tõlke võõrkeelde, kusjuures eestikeelne tekst peab olema esikohal ning ei tohi olla halvemini vaadeldav kui eesti keele piirkondlik erikuju või võõrkeelne tekst,” selgitas Toobal.

“IRL-i poliitikud on varem olnud väga kärmed Keskerakonna reklaamide kallal ülbelt norima, nüüd aitame meie neil seadusi korralikult järgida,” lisas Keskerakonna peasekretär.

IRL-i pressiesindaja Rauno Veri teatas aga Delfile, et Keskerakond üritab avalikkust eksitada.

"Keskerakond püüab jälle inimesi eksitada ja enda Venemaalt rahaküsimise-skandaalilt tähelepanu mujale juhtida. IRL soovib järgmises riigikogus seadustada tasuta kõrghariduse ja emapensioni ning seista kodukulude alandamise eest, mille tutvustamiseks oleme pannud kõikjal Eestis üles eestikeelsed sõnumitahvlid. Narvas on eestikeelsete plakatite pöördel venekeelne selgitus," ütles Veri.