Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul kujutavad Raudse süüdistused endast otsest laimu Keskerakonna aadressil, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

"On iseenesestmõistetav, et Keskerakond rahastab oma valimiskampaaniat üksnes erakonna vahenditest ning mõistab igasuguse maksumaksja raha kasutamise valimiskampaanias valitsuserakondade poolt karmilt hukka. Me pole maksumaksja ja erakonna rahakotte kunagi segamini ajanud - ei valitsuses ega omavalitsustes," ütles Toobal.

Toobali sõnul peab poliitik oma sõnade eest vastutama ning Raudne on läinud üle piiri.

IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimees Indrek Raudne teatas vastuseks, et ootab innukalt Keskerakonna vastu kohtusse minekut, sest loodab, et see aitab tulevikus lõpetada linnarahva maksuraha arvelt Keskerakonna kampaania tegemise.

Raudne on kindlalt seisukohal, et seekordsed riigikogu valimised lähevad tallinlastele hirmkalliks, kuna Tallinna linnavalitsus matab valimiste eel propaganda alla miljoneid eurosid Tallinna maksumaksja raha.

Tema hinnangul ei piirdu keskerakondlaste propageerimine pelgalt Tallinna televisiooni ja reklaamtrükistega, sest enne valimisi on mitmekordistunud linna propagandistlikku laadi ürituste hulk.

„Tasub mainida, et ainuüksi Tallinna rahastatud üleriigiline Valentinipäeva kontserttuur läks linnale maksma 55 000 eurot,“ rääkis Raudne.

„Peale selle ei saa ka mööda vaadata enda töö ajast Keskerakonda ülistavaid netikommentaare kirjutavatest linnavalitsuse töötajatest, kellele maksab palka linnavalitsus,“ ütles Raudne.

„Lihtsad arvutused näitavad, et linn on valimispropaganda tarbeks kulutanud hinnanguliselt 3 miljon eurot. Sellise tegevusega on Tallinna linnavalitsus säästnud hulgaliselt Keskerakonna raha, kelle valimispropaganda maksab kahjuks suures osas kinni Tallinna maksumaksja.“