Aasta alguses lõi Eesti avalikkuses laineid kaitsepolitsei, kes otsis läbi Keskerakonna peakontori ja ka Priit Toobali kodu, sest Võru ärimees Jüri Luik olevat saanud Toobali ja Tuiksoo abil Tallinna kultuuripealinna ürituste tellimusi ja olevat nende eest Toobalile raha maksnud.

Kriminaalasi lõpetati kohtupraktika muutumise tõttu, ent enne seda andis Luik Toobalile üle 600 eurot, nagu nähtub kriminaalmenetluse osalise lõpetamise määrusest. Sellest 500 eurot jõudis omakorda Keskerakonna arvele ja võeti annetusena ka vastu. Kuhu ülejäänud 100 eurot kadusid, pole teada.

Veel mai lõpus uuris Keskerakond erakondade rahastamise järelvalve komisjonilt, mida rahaga teha. Komisjon soovitas neil endil otsustada, kas tegemist on keelatud annetusega ning kui see on nende arvates keelatud annetus, siis maksta see kas tagasi Luigele või riigieelarvesse.

Keskerakond otsustas raha endale jätta. "Tuletan meelde, et antud annetus oli põhjuseks, miks kümned kaitsepolitsei töötajad Keskerakonna büroo läbi otsisid. Kuna aga prokuratuur lõpetas antud asja uurimise, siis pole Keskerakonnal põhjust pidada Jüri Luige annetust keelatud annetuseks," teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Kuna Luigelt Toobalile raha andmist kirjeldati kriminaalmenetluse lõpetamise määruses kui "kuriteo matkimist", oletas Eesti Päevaleht mais peale kriminaalmenetluse lõppemist, et selle raha andis Luigele kaitsepolitsei. Kui see on nii, siis on kaitsepolitsei toetanud Eesti Keskerakonda 500 euroga.