Toobal ütles Kuku raadiole, et erakond soovis Ideaga uut kokkulepet, aga agentuur otsustas juba kohtutäituri poole pöörduda. Toobal märkis, et teemad, mille suhtes uuesti kokku leppida soovitakse, on makstav summa ja maksmise tähtajad. Erakond on Ideale võlgu alla kahe miljoni krooni.

Erakonnad elavad paljuski riigi toetussummadest. Parlamendiparteid saavad riigilt raha 2. aprillil. Raha jagatakse kord kvartalis.

Toobali kinnitusel saab Keskerakond kvartalis kuus miljonit krooni. Kokku on erakonnal valimistest võlgu seitse kuni kaheksa miljonit krooni. Peasekretär rõhutas, et kõikidega, kellele võlgu ollakse, on maksegraafikud sõlmitud ja võlad saavad makstud.

Erakondadel on võlgnevusi üle 30 miljoni krooni

Eesti Reklaamiagentuuride Liidu juhatuse liige Jana Koppel ütles Kukule, et liidul puuduvad andmed, kas mõni erakond on arved üldse maksmata jätnud. Ta lisas vaid, et liidu liikmed on märkinud, et erakondadel on maksmistega probleeme. Eelmisest aastast on erakondadel võlgnevusi kokku üle 30 miljoni krooni.

Liit annab täna õhtul välja Kuldmuna reklaamiauhinnad. Kandideerib ka üks poliitkampaania. Koppel ütles, et kandideerijaoks on väikese eelarvega läbi viidud Indrek Tarandi europarlamendi valimiste kampaania.

Reklaamiagentuur Idea otsustas võlgade tõttu lasta arestida Keskerakonna kontod. Jaanuaris jõudsid Keskerakond ja Idea kohtuvälisele kokkuleppele, et summa saab tasutud, kuid kokkulepe ei pidanud ja valimisreklaamide arved jäid tasumata.