Keskerakonda kuuluv Kuressaare linnavolikogu liige Meelis Põlda kinnitas ajalehele Meie Maa, et tal on vajaduse korral olemas kirjalikud tõendid ja tunnistajad tõestamaks häälte ostmist viimastel kohalikel valimistel.

Teisipäevane Meie Maa avaldas Põlda artikli, kus ta muuhulgas väitis, et nii mõnigi Kuressaare linnavolikogu koalitsiooni liige on volikogusse pääsemiseks kasutanud häälte ostmist. Nimeliselt tõi Põlda ära reformierakondlased Toivo Aldi ja Tiit Sarapuu.

“Mul on olemas kirjalikud tõendid ja mulle on helistanud mitu inimest, kellel on samuti andmeid selle probleemi kohta,” lausus Põlda, kes ei soovinud tema käsutuses olevaid andmeid esialgu täpsemalt kommenteerida.

Toivo Alt ei osanud kolmapäeval öelda, mida ta kavatseb Põlda väidete ümberlükkamiseks ette võtta. “Ma pole mingeid hääli ostnud, see on jumala selge, aga see, kuidas ma toimin, on juba vastavalt olukorrale.”

Sarapuu nimetas Põlda avaldust tõsiseks ja alatuks laimuks. “Ma olen konsulteerinud advokaadiga, kas anda Põlda kohtusse või mitte,” sõnas ta.