Interpol püüab koostöös liikmesriikidega tabada rahvusvaheliselt tagaotsitavaid isikuid ning on oma olemuselt poliitiliselt neutraalne organisatsioon,“ rõhutas Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal Keskerakonna pressiteates.

„2012. aastal Eestis toimunud Interpoli konverentsil rõhutas siseminister Ken-Marti Vaher, et tõhus koostöö on kestnud juba 20 aastat, mis tähendab, et Eestil on olemas tugevad partnerid.“

Toobel märkis, et IRLi kuuluvad ministrid on asunud jõuliselt Interpoli kritiseerima ning seeläbi nii endiste siseministrite kui ka praeguse peaministri hinnangul politiseerinud Krossi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamise.

Peaministrilt oodatakse vastust küsimustele, mis puudutavad Eesti senist koostööd Interpoliga, isikute rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamise mehhanismi ja õiguslikku tähendust protestile Krossi tagaotsitavaks kuulutamise osas. Veel küsitakse peaministrilt, millal on plaanis siseministeeriumil esitada protest ülejäänud üheksa Interpoli vahendusel rahvusvaheliselt tagaotsitava isiku suhtes ning kas keegi neist plaanitakse palgata tööle ka kaitseministeeriumisse või muusse riigiasutusse.