Keskerakonna hinnangul püüab ERJK sekkuda omavalitsuste autonoomiasse otsustada ise oma tegevuse üle ning eelkõige püütakse kahjustada Keskerakonna juhitava Tallinna linna mainet.

Omavalitsuste teavituskampaaniad on täiesti tavapärane osa omavalitsuste töö juures ning ERJK katsed leida selles seadusrikkumisi on Tallinna linna ja selle juhtide mainet kahjustavad.

2013. aasta kohalikel valimistel kulutas Keskerakond kampaaniaks ligi 830 000 eurot, mille kohta on vastavalt kõigile seadustele aruanded ka esitatud.

Keskerakond on alati tasunud oma kampaaniakulud erakonna eelarvest kõigile seadustele vastavalt ja nii on see ka edaspidi, kinnitas erakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon (ERJK) pöördus avaldusega prokuratuuri poole, paludes alustada kriminaalmenetlus seoses mitme asjaoluga, mis seotud Tallinna linna eelarverahast Keskerakonna ja selle valimisnimekirjades kandideerinute valimisreklaami finantseerimisega 2013. aasta kohaliku omavalistuse volikogu valimistel.

2013. aasta kohalikele valimistele eelnenud ajal figureerisid mitmed poliitikud reklaamplakatitel või videotes. Toona tekkinud kahtlus, kes reklaamide eest maksis ning kas sellega rikutakse seadust, sai nüüd vastuse.

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon tegi erakonnaseaduse rikkumise tõttu ettekirjutuse Hiiu staadioni avamise plakati pärast Jaanus Mutlile, Edgar Savisaarele ja Arvo Sarapuule.

Tartu triatloni plakati ees tehti ettekirjutus Urmas Kruusele.

Priit Kutserile plakati eest "Kahe aasta pärast seisab siin ujulaga spordikompleks", Karin Tammemäele plakati eest "Karin Tammemägi: Hakkame käima!" ning Edgar Savisaarele, kes kutsus ühes videoklipis valima ja teises maratonile.