Avaldus märgib, et Eestis viimastel kuudel aset leidnud skandaalid on oluliselt kahjustanud poliitika ning õiguskaitseorganite mainet, vähendades inimeste usku ja õiglusmeelt aususesse ning demokraatia toimimisse.

Keskerakonna volikogul leiti, et ükski erakond ei tohi pealt vaadata, kuidas demokraatia alustalasid õõnestatakse ning võim on koondumas õiguskaitseorganite ja nende juhtide kätte.

"Meie riigile kipub omaseks saama olukord, kus skandaalides kasutatakse relvana õiguskaitseorganeid käsikäes meediaga. Sõltumatust ja salajasest uurimisest minnakse kaarega mööda ning sisuliselt toimub kohtuprotsess Eesti juhtivamate meediaväljaannete esikülgedel," seisab avalduse tekstis.

"Tuleb mõista, et kui praegu võib õiguskaitseorganite liigne jõukasutus tunduda vaid erandina, siis järgmisel päeval võib see tabada juba igaüht, muutuda kontrollimatuks ning sihikindlaks," öeldakse avalduses.

Eesti Keskerakonna VIII koosseisu III istungil võeti vastu veel kolm avaldust: "Valitsuskoalitsioon ohverdab Kreeka heaks 100 000 eesti inimest", "Käsimüügiravimite kättesaadavuse laiendamise kohta" ning "Toetame õpetajate streiki".