"Järgmine Euroopa Komisjoni eestlasest volinik peaks Keskerakonna hinnangul olema liberaal. Kahjuks on Euroopas üha enam populaarsust kogumas populistlikud jõud ning on näha, et ühes sellega on vähenemas ka konservatiivide ja sotsialistide osakaal. Liberaalide suurem esindatus nii Euroopa parlamendis ning eriti komisjonis tuleks tasakaalustava jõuna Euroopale tervikuna kasuks," lausus Toobal.

"Kui volinik peaks tulema Keskerakonna ridadest, siis ei teki meil kandidaadi leidmisega probleemi, sest suure Eesti poliitika kogemuse ning Euroopa poliitikas asjatundlikke inimesi on meil rohkem kui üks," lisas ta. "Täna on voliniku nimetamine valitsuse pädevuses ja seega on vähemalt täna meie voliniku nimetamise võimalus kahjuks suuresti kahe partei käes. Parteide käes, kellel puudub rahva usaldus. Miks mitte tuua aga arutelu ning ka nimetamine või siis vähemalt kooskõlastamine eurovoliniku kandidaadi üle riigikogu suurde saali - see annaks võimaluse kandidatuuri üle põhjalikumalt arutleda ning samas ka tugevama mandaadi Euroopas töötamiseks. Näiteks Leedu on üks neist riikidest, kus voliniku nimetamisel on oluline roll just parlamendil."

Hetkel Eestis ametlikku volinikukandidaati pole, aga sellele kohale on spekuleeritud Andrus Ansipi, Urmas Paeti ja Juhan Partsi nimedega.