Juske väitis eilses „Reporteri“ uudistesaates, et suur osa Keskerakonna rahast Tallinnas on saadud kuritegelikul moel. „Juske käitub nagu kroonilise tähelepanuvajaduse all kannatav teismeline, kes on valmis kõigeks, et meediasse pääseda,“ vahendas Delfile Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnu erakonna pressiesindaja.

„Ta võtab sõna igal võimalusel ja ükskõik mis küsimuses, sõltumata sellest, kas ta teemat valdab. Järjekindel avalikkusele valetamine on muutunud tema meelistegevuseks,“ ütles Toobal.

„Hoolimata asjaolust, et Jusket niikuinii tõsiselt ei võeta, kehtivad ka tema jaoks teatud piirid ning sotsiaaldemokraatide ühe juhtiva poliitikuna tuleb tal oma sõnade eest vastutada,“ sõnas Toobal. „Seetõttu otsustas Keskerakond anda Juske laimu ja vale levitamise eest kohtusse ning nõuame temalt avalikku vabandamist Keskerakonna ees.“

Keskerakond annab homme Harju Maakohtule üle vastavasisulise avalduse.

Juske loodab Delfile saadetud avalduses, et Keskerakond teda tegelikult kohtusse kaevata ikka ei mõtle, sest ta ei ole kusagil öelnud, et suur osa Keskerakonna rahast Tallinnas on saadud kuritegelikul moel.

"Küll ütlesin eile "Reporteri" uudistele, et väidetavalt on suur osa Keskerakonna rahast Tallinnas saadud kuritegelikul moel. Kui mind selle lausejupi eest kohtusse kaevatakse, on selge, et Keskerakond üritab eitada kõigile teada fakti, et prokuratuur kahtlustab mitut Tallinna linnaga seotud keskerakondlast korruptsioonis."

Juske jätkab: "Väidetavalt liikus detailplaneeringute kiirema menetlemise eest saadud altkäemaks Jüri Vilmsi sihtkapitali arvele. Vilmsi sihtkapital annab aga teatavasti välja Keskerakonna häälekandjaid. Lõpliku sõna peab antud kriminaalasjas ütlema kohus."

Juske usub, et Keskerakonda häirib, et ta on opositsioonipoliitikuna paljastanud mitmeid tänase linnavõimu kahtlaseid tehinguid. Juske ootab hoopis Keskerakonnalt vabandust Tallinna linna maine pikaajalise kahjustamise eest.